Aristocats – katternas adel


Inom alla djurarter finns det några raser som står ut lite extra och som utstrålar klass. Det har dock inte alltid med priset eller uppfödningen med alla championtitlar att göra. När det gäller katter finns det några raser som sticker ut lite extra och de ska vi ta upp i denna artikel.

Det som nedanstående katter har gemensamt är nog att vi är vana att se dem i diverse filmer, och då alltid utsmyckade med vackra glittrande halsband och liggandes på underbara sammetsbäddar – passande för en sann aristokrat. Detta är inte något specifikt för filmer, utan det hör till vanligheterna att gemene man köper allt till sin älskade kissekatt. Riktiga raskatter är ofta bortskämda och till dem duger bara det bästa, oavsett om det handlar om mat eller saker. Ett tips till dig som äger en raskatt är att handla på nätet, där utbudet oftast är båda bredare och bättre.

Siames

Katternas personifiering av elegans. En mycket sofistikerad, slimmad högbent katt med kort silkig päls, som med sitt mörka ansikte, ben och svans, och sina intensiva blå ögon ger ett mycket nonchalant intryck. Men skenet bedrar, detta är en mycket livlig och sällskaplig katt.

Russian Blue

Ryssen har en silverskimrande plyschaktig päls och är en mycket elegant katt. Med sina intensiva ögon följer den varje rörelse du gör. Det är en mycket lekfull och livlig ras.

Helig Birma

Med sin vita silkiga päls och sitt mörka ansikte, ben och svans samt klarblå ögon är birman otroligt vacker. Som karaktär är den mycket lugn och tystlåten, vilket gör att den utstrålar en värdighet.

Perser

En lugn, vänlig individ med en enormt silkig lång päls. Den är mycket diskret och tystlåten, och tycker mycket om att vila i lugn och ro på en kudde. Det finns självklart fler raser som har klass och stil, vilket varje kattägare kan bekräfta, men när det gäller att utstråla det där förnäma överlägsna så är katterna ovan i en klass för sig.