Stora kennlar med pudel


Pudel är en fantastisk hund på många sätt och vi tänker lämna lite råd och tips på uppfödare som föder upp pudlar. Det är alltid en bra ide att ta kontakt och kolla rasklubbens webbplast om du har funderingar kring rasen.

När du väljer bland uppköpare som finns för pudel är det alltid trevligt om du kan genomföra ett besök och se hur både mamman och eventuellt pappan fungerar och se dem röra sig. Se deras allmänstatus och se hur de fungerar bland andra hundar. Du får på så sätt även en naturlig bekantskap med hunduppfödaren och det kan vara till stor fördel vid eventuellt köp senare även när hunden blir större. Det kan dyka upp frågor som en uppfödare kan svara på eller få bra information om för framtida kullar.

Pudeln har en mycket speciell päls så det kan vara bra om du tycker om att hålla på med pälsvård och den kräver också en hel del klippning.

Kaseths Inu´s kennel finns i Stockholm, det är en liten familjekennel som tar någon kull om året. De lägger stor vikt på sundhet och mentalitet på hundarna. De har både, dvärg, toy och mellan pudel i färgerna harlekin, röd, aprikos, brunt och svart.

I Ljungaverk utanför Sundsvall finns Carann´s Kennel, de föder upp svart och vit toy- och dvärg pudel sedan 1977.

Notify kennel finns på Ljusterö i Stockholms skärgård. De har vita toy- och drärgpudlar. Ett bra temperament som följer rasstandarden är en viktigt komponent för Notify kennel. De uppmuntrar valpköparna att hålla kontakt med dem, vilket är bra både för köparen och för uppfödaren.

I skutskär utanför Uppsala finns det ytterligare en uppfödare vid namn Delta Blue. Hundarna föds upp hemma hos familjen och hennes mål är att få fram mentalt och friska hundar. De följer SKK avtal och regler.