Gör både dig och din hund synlig i höstmörkret


Hösten är här vilket betyder att det kanske redan är beckmörkt när du går ut på din morgonpromenad med hunden. Och när du kommer hem från jobbet och hunden väntar på sin långa kvällspromenad kan det kännas otryggt att gå ut i mörkret utan att vara säker på att du och din hund syns för bilister och medtrafikanter.

Reflex gör promenaden tryggare

Med reflex kan du förhindra olyckor och rädda liv. Det bästa stället att ha reflex är på kroppsdelar som armar och ben. Detta eftersom de är kroppsdelar som är i rörelse när du är ute och går. Tack vare reflexen är det för en bilist lättare att hinna notera en människa som tydligt är i rörelse.

Din hund behöver också synas. Beställ online om du behöver en reflex till din hund. Det finns reflexvästar, LED-halsband och blinkande lampor som ser till att din hund är trygg, på både stadspromenaden och ute i skogen.

Kom också håg att reflex kan bli gamla och tappa sin verkan. Det kan vara svårt att se hur effektiv en reflex är men du kan jämföra en ny reflex med en gammal genom att lysa på dem med en ficklampa på fyra meters avstånd och se om det är en stor skillnad.