Träna din hund


När man skaffat sig hund så gäller det att man tar sig tid och tränar med din hund. Vissa hundar är mer lättlärd än vad andra är men det behövs alltid träning för att få hunden att lära sig och förstå vad den får och inte får göra. Vardagslydnad är något som alla valpägare bör gå igenom.

Bra litteratur för valpägaren

Innan man skaffa sig sin första valp så kan det finnas fördel att läsa på om hur man bästa tränar en valp. Det finns mycket bra litteratur inom området och leta upp den eller de böcker som du ser dig ha nytta av. Som hundägare så kan man ha nytta av vad andra kan och få lära sig från experter inom området. Även om du haft hund förut så kan det vara bra att friska upp minnet hur man bäst tränar en valp. Det är aldrig fel att repetera det man kanske lärde sig för massor med år sedan, det kan ju ha kommit en hel del nytt som gör det lättare att träna hunden.

Hitta passande valpkurser

Det finns också stora fördelar att hitta valpkurser som man kan genomgå. Där både du och valpen får lära sig en massa saker. Det är ju inte bara hunden som behöver få kunskaper utan även du som valp- och hundägare. Tillsammans med andra så får ni med duktiga instruktörer lära er hur ni ska göra för att träna er valp. Hunden får också lära sig att vara i ett sammanhang med andra hundar vilket enbart är positivt. Ta vara på varje kurstillfälle och träna så mycket som ni bara kan hemmavid för att få den hund som ni önskar.